No hi ha un sol camí, són molts els camins. No hi ha una única forma de fer les coses, són moltes les opcions. Volem ajudar a reflexionar sobre la importància de l’esperit crític davant el pensament únic, sobre les diferents alternatives que cal cercar a cada pas del camí lluny de la simplificació de les idees.

El món ha canviat i ens demana noves respostes als grans interrogants. Noves vies per passar a l’acció. Opcions diferents.
Aquests són alguns dels conferenciants que participaran en el proper TEDxPlaçadelFòrum 2016 – i si ho fem diferent?

CONFERENCIANTS

Javier Creus Javier Creus. Considerat un dels estrategues i pensadors més innovadors sobre economia col·laborativa, els models de negoci oberts i P2P, la innovació ciutadana i la societat xarxa. És autor de l’informe  sobre les palanques del creixement exponencial. Javier Creus és cofundador de l’espai multidisciplinar  i de la incubadora d’empreses Digital Mood. És autor del llibre “No Somos Hormigas” (Mondadori, 2011).
 
Marc Castellnou Marc Castellnou.  Actualment és Inspector del Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya i Analista en cap dels GRAF. Compagina la seva activitat professional amb les classes a la Universitat de Lleida i és President del Patronat de la Fundació Pau Costa. Va ser premiat el 2015 amb el Safety Award per la IAWF (International Association of Wildlland Fire) als USA. Ha col·laborat en la creació d’equips d’anàlisi d’incendi forestal a Espanya, Portugal, França i Regne Unit.
Mireia Pons Mireia Pons. Després d’un període de formació de dos anys en col·laboració amb la Fundació Catalana de la Síndrome de Down va aconseguir incorporar-se a la plantilla del Parlament de Catalunya. Actualment dóna suport al Departament de Serveis Educatius del Parlament de Catalunya i col·labora en el nou projecte integrador del Gimnàstic de Tarragona, Nàstic Genuine.
Muriel Palma Muriel Palma. Mestra de Primària especialitzada en el Mètode Montessori per la Association Montessori Internationale (AMI), va entrar al món de l’educació atreta per aquesta forma diferent de construir l’aprenentatge. Després de treballar com a mestra Montessori a Zürich (Suïssa), col·labora actualment en formacions Montessori per a mestras/es tant al nostre país com a l’estranger amb la voluntat d’ajudar a implementar aquest mètode a un ampli ventall del món educatiu.
Odile Fernández Odile Fernández. Metge especialista en atenció primària, té un postgrau en medicina preventiva. Odile és autora dels best-seller internacionals “Mis recetas anticáncer” i “Mis recetas de cocina anticàncer“. La seva és una història de supervivència del càncer a través del tractament però també d’un canvi d’hàbits i d’estil de vida. Vindrà a parlar-nos de com l’alimentació pot complementar la pràctica de la medicina oncològica convencional.
Olivier Schulbaum

Olivier Schulbaum. Actualment vicepresident de la Fundación Goteo i fundador de la plataforma de crowdfunding cívic Goteo.org, internacionalment reconeguda per The Guardian o Stanford Social Innovation Review per la seva aposta singular en potenciar projectes cívics, culturals, educatius, tecnològics, emprenedors, ecològics i socials des de valors de transparència i beneficis per tota la societat. 


Samuel Sánchez

Samuel Sánchez. World-class innovator specialized in nano-robots, Samuel (PhD Chemistry, UAB, 2008) is the Group Leader at the Max Planck Institute for Intelligent Systems (Stuttgart, Germany) and ICREA Research Professor at the Institute for Bioengineering of Catalonia (IBEC) in Barcelona. Samuel has received several awards as the Guinness World Record® 2010 for smallest jet engine or the MIT TR35 as “Innovator of the year under 35” Spanish edition 2014 among others. He has published more than 90 scientific papers with about 3100 citations and presented about 100 invited talks.

Sandra Lomas

Sandra Lomas. És responsable en l’àmbit de la comunicació i reenginyeria de processos a la Subdirecció General d’Ordenació i Desenvolupament Professional del Departament de Salut. El seu camp de treball és la definició i implementació de solucions de govern obert i estratègies de comunicació basades en la innovació i el treball extensiu de les TiC. Membre de la Xarxa d’Innovació Pública (XiP), organització establerta per empleats públics amb l’objectiu de contribuir a la innovació pública sobre els principis d’obertura i transparència mitjançant les TiC. 

Xavi Lozano

Xavier Lozano.  Músic especialitzat en aeròfons tradicionals ha col.laborat amb gran varietat de músics i projectes, des de Lluís Llach a Gerard Quintana passant per la Fura dels Baus, entre moltíssims altres. Ha estat presentador del programa d’educació musical “L’Atrapa-sons” del K3. Ha col·laborat en televisió amb TV3 (No me la/les puc treure del cap, Col.leccionistes, La Marató,…) i altres (El Hormiguero, Buenafuente, ADN Max…).

Xavier Marcet

Xavier Marcet. President de Lead To Change, consultoria  especialitzada en innovació estratègica amb seu a Espanya, Xile i els Estats Units. Anteriorment CEO en diferents empreses i consultor internacional especialitzat en estratègia, innovació i emprenedoria corporativa. Autor del llibre “Cosas que aprendemos después” i “Innovación Pública”. Col·laborador habitual del programa Economia i Empresa de Catalunya Informació.

FACILITACIÓ GRÀFICA

Carlotta Cataldi Carlotta Cataldi. Creadora i facilitadora visual.
 
Delphine Boghos. Creadora i facilitadora visual.